Времето за шикалкавене приключи, трябва да се намерят решения.“  С

...
Времето за шикалкавене приключи, трябва да се намерят решения.“  С
Коментари Харесай

Иван Таков: Времето за шикалкавене приключи, трябва да се намерят решения

„ Времето за извъртане завърши, би трябвало да се намерят решения. “  С тези думи се обърна към сътрудниците си от Столичния общински съвет водачът на Българска социалистическа партия в София Иван Таков.

„ ГЕРБ и „ Възраждане “ да излязат от землянките и да поемат отговорност,  градът и жителите нямат време за губене “,продължи той. А мотивът за острите му думи бе предлаганият от болшинството в СОС бюджет. Според него приказките за разнообразни цели не били отразени в бюджета. В него няма нищо революционно “, сподели той.

Утре социалистите имат среща със зам.-кмета по финанси, с цел да дадат своята идея за финасовата тамка. Но Таков бе безапелационен – първият бюджет на новите ръководещи не се различавал изключително от тези на ГЕРБ.

Ваня Григорова посочи, че предходната седмица кметът на София избягал от разискването на бюджета, притеснен от въпросите и от това, че някои съветници снимали.

„ Трябва да има бистрота и да е ясно какви са настояванията на обособените групи общински съветници “, настоя тя.

Григорова уточни, че в данъчните доходи се залагало на продажба на парцели. Ако продължаваме да залагаме на тези доходи, може да се направи това, което предлагахме в предизборната акция – да има общинска жилищна политика.

Тя разкритикува и хвалбите на ръководещите за така наречен цивилен бюджети.

„ Реално хората в крайните региони още веднъж били подценени – за кметовете там има по 200 хиляди лева, до момента в който в централните – 500 хиляди “

Григорова настоя, че в транспортният бранш бюджетът е същият като м.г. даже е по-лошо.  И заподозря, че нарастването на заплати 37 с млн. може да се реализира само посредством нарастване на цените на билети и карти, а ръководещите не са декларирали такава стъпка.

„ С този бюджет не могат да се покрият към този момент увеличените заплати от м.г., няма заложени средства за пазаруване на преносим състав, имаме дефицит на рейсове, добави общинарката. “

В опазването на здравето също не са планувани пари за по-високи заплати, а те и сега са по-ниски от контрактуваният браншови групов контракт. Не се решавал и казусът с неналичието на средства за двата нови филиала на Столичната библиотека. Служителите в бранша от години желаят по-високи заплати, а представителите на ПП-ДБ-СС са признали за казуса.

Бившата синдикалистка посочи, че има 3 претенции за данни, свързани със „ Софекострой “, които да се преодоставят от общинските сдружения и кмета, а няма отговори.

Те касаят данни какъв брой средства дължи общината на личното си сдружение. То е затруднено за договарянето на идващ групов трудов контракт, само че се притеснява, че скоро няма да могат да заплащат заплати на общинските чиновници в общинското сдружение.

„ Общината би трябвало да е открита към нас и да ни дава данни, тъй че да сме градивни. Този бюджет е едно недоносче “, отсече Ваня Григорова.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР